John den Braber
John den Braber
Recente artikelen
 1. OMD
  Showbizz
  Synthpop never dies: legendarische duo OMD beleeft zijn tweede jeugd

  Wat eind jaren zeventig begint als een eenmalig experimenteel optreden, groeit uit tot een van de meest succesvolle en invloedrijke synthesizerbands uit de popgeschiedenis. Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD) verkoopt miljoenen platen, maar houdt daar geen stuiver aan over. Nu, bijna een halve eeuw later, staan Andy McCluskey en Paul Humphreys in hun tweede jeugd weer voor uitverkochte zalen en ligt met Bauhaus Staircase hun veertiende album in de schappen. ‘We krijgen nu veel meer respect dan vroeger.’

 2. John Coffey
  Showbizz
  John Coffey is terug: zorgde voor chaos en anarchie op de Zwarte Cross

  Zeven jaar geleden nam de Utrechtse rockband John Coffey vanwege het gebrek aan plezier plotseling afscheid van de hardcorepunk-atmosfeer. Met frisse moed, meer levenservaring en de focus op beukend loltrappen is het vijftal nu terug om te doen waar ze gemaakt voor zijn: de tent afbreken. Nieuwe Revu volgde de ‘sloopwerkzaamheden’ tijdens de Zwarte Cross. ‘Je hart eruit gooien op het podium is het allervetste dat er bestaat.’

 3. Pet Shop Boys
  Premium Showbizz
  ‘We zijn altijd uniek gebleven’

  Van de graaicultuur in de jaren 80 zijn de Pet Shop Boys via mensenrechten- schendingen en homofobie op hun nieuwe album Hotspot aanbeland bij nieuwe geëngageerde thema’s, zoals de vluchtelingencrisis en de daklozenproblematiek. Een interview met zanger Neil Tennant, die met muzikaal brein Chris Lowe al bijna vier decennia de band vormt.

 4. Rammstein
  Premium Showbizz
  Deutschland, Deutschland über allen

  Rammstein houdt al een kwart eeuw de rockwereld in zijn greep.

 5. Lars Boom
  Premium Mens & Maatschappij
  ‘De vorm komt eraan’

  Tien jaar geleden lijkt wielrenner Lars Boom de droomkandidaat om de nieuwe Nederlandse klassiekerkoning te worden. De branievolle Brabander rijdt een keurige erelijst bijeen, maar de nieuwe Jan Raas wordt hij nooit. Als twee jaar geleden hartproblemen opspelen, lijkt zijn carrière voorbij.

 6. De Staat
  Historie
  Torre Florim: 'De Staat is gewoon een goede band'

  10 jaar na hun debuutalbum wil De Staat met Bubble Gum de wereld veroveren. John den Braber volgde Torre Florim en zijn band een dag in Londen.

 7. De Staat
  Premium Mens & Maatschappij
  'We zijn ook gewoon een goede band'

  Tien jaar geleden brak De Staat met het debuutalbum Wait For Evolution ogenschijnlijk razendsnel door. De nieuwe plaat Bubble Gum moet de Nijmegenaren nu hét zetje naar internationale faam geven.

 8. Wild Romance
  Historie
  'Herman is Herman, die is niet te vervangen'

  Wild Romance is, 17 jaar na de dood van frontman Herman Brood, springlevend. De spraakmakende documentaire Buying the Band zette het ‘midlifecrisis-project’ van de drummende vastgoedhandelaar Jan ’t Hoen in de spotlight.

 9. Boy George
  Historie
  Boy George: 'Ik ben al heel mijn leven bezig mezelf op de rit te krijgen'

  Het concert van Boy George & Culture Club op 28 november in AFAS Live gaat 'wegens een conflict in de agenda van de band' niet door. Lees: er zijn te weinig kaartjes verkocht. De zanger gaf nog wel een interview aan Nieuwe Revu.

 10. Aleister Black
  Historie
  Aleister Black: 'Het publiek wordt gegrepen door mijn charisma'

  Zaterdag stond ie in de Ziggo Dome: WWE-kroonprins Tom Budgen. Als de woest bebaarde Aleister Black won de in Alkmaar geboren zwaargewicht onlangs de prestigieuze titel in het NXT Championship, wat hem bij de grootsten in zijn sport voegt.