/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fcore%2Fblank-image.png)
Laurens Bluekens
Recente artikelen
-
Premium Mens & Maatschappij |Duitse verkiezingen: extreemrechtse partij AfD lijkt op een monsterscore af te stevenenIn de peilingen voor de Duitse verkiezingen van 23 februari presteert Alternative für Deutschland (AfD) uitstekend. Ongeveer een vijfde van de stemgerechtigden stemt op de partij, de angst voor escalatie is groot.
-
Premium Politiek |Politiek columnist Martin Sommer (68): 'Ik ben vóór dit kabinet'In zijn boek De nieuwe standenstaat pleit Sommer voor de terugkeer van de ouderwetse politiek. ‘Het idee van de nieuwe aristocratische klasse is dat we niet langer van mening hoeven te verschillen omdat de problemen voor iedereen hetzelfde zijn. Iedereen die er anders over denkt, wordt neergezet als dom.’
-
Premium Interview |GeenStijl-hoofdredacteur Frank Tieskens (38): 'We hoeven niet per se serieus genomen te worden'Sinds 2023 staat Frank Tieskens aan het roer van het even geliefde als verguisde GeenStijl. Hoe reilt en zeilt de website, wat is het belangrijkste doel en hoe zou de hoofdredacteur GeenStijl zelf de maat nemen?
-
Premium Mens & Maatschappij |Het 'nieuwe' Berlijn, 35 jaar na de val van de MuurDe val van de Muur - in de nacht van 9 op 10 november - was het begin van een ongekend wilde en vrije periode in de Duitse hoofdstad. Hoewel de stad nog altijd van dat imago profiteert, is Berlijn in feite ingrijpend veranderd en is de wilde sfeer goeddeels vervlogen.
-
Mens & Maatschappij |Medisch moddergooien: de strijd tussen dokters en kwakzalvers op LinkedInHet ‘professionele’ netwerk LinkedIn is het strijdtoneel geworden van kwakzalvers die ongefundeerde medische claims doen en gebruikers die daar fel tegen ageren. Huisarts Bernard Leenstra en vitaliteitskundige Chi Lueng Chiu vallen in die laatste categorie.
-
Interview |Filosoof Sebastien Valkenberg: ‘Woke creëert een armoedig geestelijk klimaat’Filosoof en zelfbenoemd ‘verlichtingsfundamentalist’ Sebastien Valkenberg (1978) hamert erop dat politieke correctheid ons dommer maakt en dat er geen reden is om te somberen over de toekomst. ‘Ongelijkheid betekent niet altijd onrechtvaardigheid, die denkfout komt te vaak terug in de discussie.’