Sport

Slapend sporten
Sport
Hoe een slaapcoach kan helpen bij het verbeteren van de sportprestaties
Ben je een paar keer per week in de sportschool te vinden, maar merk je dat je meer kunt halen uit je sportprestaties dan je op dit moment doet? Of train je op professioneel niveau en maak je daarom graag gebruik van de kennis van professionals? In beide gevallen kun je een keer overwegen om een gesprek in te plannen met een slaapcoach. Want door jouw manier van slapen een keer goed onder de loep te nemen, kan het zomaar zo zijn dat hier ook nog wel wat in te behalen valt. Wil je graag weten waarom? We hebben in dit artikel de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.
Joep
Sport
De belevenissen van Studio Sport-icoon Joep Schreuder
Sportjournalist Joep Schreuder (57) is al ruim twintig jaar een van de gezichten van Studio Sport. De Brabander heeft de smakelijkste anekdotes nu gebundeld in het boek Ter plekke dat onlangs verscheen. In deze voorpublicatie duikt hij op bij Vitesse-eigenaar Merab Jordania en in Canada bij de Olympische Winterspelen van 2010.
Pieter
Sport
Voetbaltrainer Pieter ‘The Champ’ de Jongh: ‘I can no answer give als je not clear Englisj spiek’
De Nederlandse voetbaltrainer Pieter ‘The Champ’ de Jongh leidde een anoniem bestaan tot er een filmpje viraal gaat waarin hij in steenkolenengels de Zimbabwaanse sportpers te woord staat. Schrijver Koen van Santvoord tekent in zijn boek The Champ het wonderlijke levensverhaal van De Jongh op, gevuld met steenrijke clubvoorzitters, louche zaakwaarnemers en weerbarstige vrouwen. In deze voorpublicatie herbeleven we Pieters grootste sportieve succes: het winnen van de Super Cup in Zimbabwe.
Voetbal
Sport
Moedig: Met de LHBTI-fanclub 'Roze Règâhs' naar ADO Den Haag
Aan lef ontbreekt het ze niet. Want je moet het maar durven om in een doorgaans homofobe omgeving – een voetbalstadion – gewoon voor je geaardheid uit te komen. Nieuwe Revu’s Ryan Claus trok een wedstrijdje op met de Roze Règâhs, de LHBTI-fanclub van ADO Den Haag.
Jordan
Sport
Air Jordan: het verhaal achter de iconische sneaker
De film Air: Courting a Legend van regisseur Ben Affleck, over de ontstaansgeschiedenis van schoenenmerk Air Jordan, wordt sinds 13 april 2023 ook in Nederland vertoond. Een persoonlijke terugblik van een Michael Jordan-fan die zijn liefde voor nummer 23 nooit is kwijtgeraakt. ‘Een schoen is maar een schoen, tot mijn zoon erin stapt.’
Eredivisie-teams
Sport
Hoe goed zijn de Eredivisie-teams eigenlijk?
In dit artikel nemen we de Eredivisie onder de loep en ontdekken we waarom het een van de beste competities in Europa is.
vrienden
Sport
Dit zijn de 5 leukste activiteiten om te doen met je vrienden
Met je vrienden is het altijd gezellig, maar je wilt af en toe samen een extra leuke dag hebben. Een weekendje erop uit of bij iemand thuis een leuke avond organiseren. We hebben een paar leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.
voetbal
Sport
Popmuziek en voetbal: al decennialang een goed huwelijk
Je zou scheurende gitaren of juist lieflijke evergreens uit de jaren '70 niet direct associëren met voetbalstadions, waar stampende electrobeats vaak de soundtrack zijn om de supporters op te warmen. Toch kiezen de fans zelf al decennialang voor een verrassend repertoire aan a capella gebrachte covers. Smaakvol zelfs, zo nu en dan. Van Beatles tot Hazes en van Bob Marley tot The Turtles: voetbal ademt popmuziek.
wielerkleding
Sport
Een ondergewaardeerde factor in het succes van Team Jumbo-Visma, de geavanceerde wielerkleding van AGU
Wielrenkleding draait om meer dan een gele trui.
Zlatan
Sport
Zlatan, het irritante gozertje dat topvoetballer werd
Hij jatte fietsen op het sportcomplex, schold ouders langs de lijn de huid vol en trakteerde een ploeggenoot op een kopstoot. Als jeugdspeler van Malmö FF was de voetbalcarrière van Zlatan Ibrahimovic (40), over wie deze week de film I Am Zlatan verschijnt, gedoemd te mislukken. ‘Ik speelde niet slecht. Maar ik deugde niet, vonden ze.’
voetbal
Sport
Sneijder en Advocaat verdwijnen binnenkort uit gokreclames
Wesley Sneijder en Dick Advocaat die een online casino aanprijzen, binnenkort moet het daarmee gedaan zijn. Een wijziging van de wet moet rolmodellen in gokreclames vanaf 30 juni van dit jaar gaan verbieden.
‘Een troosteloos WK dreigt op alle fronten’
Sport
‘Een troosteloos WK dreigt op alle fronten’
We kunnen allemaal heel enthousiast gaan doen over de WK-kwalificatie van Oranje, maar volgens Edwin Struis is dat complete onzin. 'De waarheid is gewoon dat we een heel beperkt elftal hebben.'