Erdogan: 'Carrièrevrouwen zijn geen vrouwen'

Recep Erdogan is er maar druk mee, de vrouwtjes in zijn land. Zei hij vorige week nog dat voorbehoedsmiddelen uit den bo...

Recep Erdogan is er maar druk mee, de vrouwtjes in zijn land. Zei hij vorige week nog dat voorbehoedsmiddelen uit den boze zijn en vrouwen minimaal drie kinderen moeten baren, deed hij gisteren tijdens de openingsceremonie van de Vrouwen en Democratie Associatie (KADEM) in Istanbul carrièrevrouwen af als onvolwaardig. Dat meldt Hurriyet Daily News.

"Carrièrevrouwen ontkennen hun vrouwelijkheid", aldus de Turkse president. "Hoe succesvol een vrouw ook mag zijn, als ze het nemen van kinderen uitstelt vanwege haar baan, dan schieten ze te kort en zijn ze onvolwaardig."

Lees ook: De sharia light van Recep Erdogan

De president vindt het overigens prima dat vrouwen kunnen werken in verschillende bedrijfstakken, maar dit mag volgens hem de "taak" van vrouwen om kinderen te krijgen niet in de weg staan. "Als ze het moederschap en het huishouden weigert, dreigt ze haar vrijheid kwijt te raken. Ik accepteer het niet dat de zakenwereld een alternatief wordt voor het moederschap."