Liveblog: terroristische aanslagen in Brussel

Een zwarte dag voor Brussel, waar dinsdagmorgen terroristische aanslagen zijn gepleegd op het vliegveld Zaventem en op e...

Een zwarte dag voor Brussel, waar dinsdagmorgen terroristische aanslagen zijn gepleegd op het vliegveld Zaventem en op een metrostation. De hele hoofdstad van België is afgezet. Alle Belgen wordt verzocht binnen te blijven. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de situatie rond de aanslagen.

Dit liveblog is gesloten. Uiteraard houden we je via onze website op de hoogte van de grote ontwikkelingen rond de aanslagen in Brussel.

Update 18.04 Twee verdachten aangehouden

Twee verdachten zijn aangehouden bij station Brussel-Noord, zo is te zien op deze beelden van RTL.be.

Update 17.40 Politieactie in Schaarbeek

In Brusselse gemeente Schaarbeek, bij Universitair Ziekenhuis St. Lucas, is een politie-actie gaande naar aanleiding van de aanslagen, meldt RTL Info, een Franstalige Belgische zender.

Update: 17.30 Twee verdachten op de vlucht

Er zijn nog twee verdachten op de vlucht, meldt de VRT. Een verdachte van de aanslag in Zaventem en een van de aanslag bij de metrohalte Maelbeek.

Update: 16.59 Nederlander onder de gewonden

Bij de aanslag op het vliegveld van Brussel is één Nederlander gewond geraakt. Dat meldt ANP. Het is onbekend hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn.

Update: 16.50 'Aanslag metro was geen zelfmoordaanslag'

Volgens de Vlaamse omroep VRT was de aanslag bij Maalbeek geen zelfmoordaanslag. Bronnen van de omroep spreken berichten daarover van IS tegen. Het lijkt erop dat de aanslag bij Zaventem wel is gepleegd door meerdere zelfmoordenaars.

Update: 16.32 Islamitische Staat eist aanslagen op

Foto-verdachten-vrijgegeven-e?e?n-nog-voortvluchtig-700x394